Tractorul viitorului - X tractor - cross tractor

X tractor KubotaPoza 1 din 1 Cu ocazia aniversarii a 130 de la infiintare, Kubota Dezvaluie noul sau “Dream Tractor”:  „X tractor - cross tractor”. Expus in cadrul expozitiei de produse noi la aniversarea a 130 de ani de la infiintarea Kubota 
Kubota Corporation (cu sediul central in Osaka, Japonia) a prezentat noul sau concept de tractor - „X tractor - cross tractor” la expoziția organizată în orașul Kyoto în 15-16 ianuarie 2020, cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la infiintarea companiei. La jumătate de secol după ce a expus primul sau tractor de concept (la Japan World Exposition organizata la Osaka în 1970 - Expo ”70), Kubota a dezvăluit „ X tractor - cross tractor”, dotat cu inteligență artificială (AI) și tehnologie de electrificare. Acest nou "dream tractor" este un tractor complet autonom, ce reprezintă viitorul agriculturii, asa cum il pregateste Kubota. Kubota va continua să dezvolte produse pentru a sprijini agricultura inteligentă, integrand permanent tehnologie de ultimă oră pentru a furniza solutii optime la provocările cu care se confruntă fermierii japonezi.

În Japonia, în timp ce un număr tot mai mare de fermieri se retrag din cauza îmbătrânirii, amploarea agriculturii continuă să crească, ca urmare a contractării operatiunilor agricole, concomitent cu acumularea de terenuri  printr-un management eficient. Pentru a rezolva provocările cu care se confruntă fermierii, cum ar fi deficitul de forță de muncă și eficiența operativă redusă, este urgent să se introducă la scara larga principiile agriculturii inteligente.•

De la lansarea tractoarelor AGRIROBO în 2017, Kubota a extins gama de utilaje agricole autonome ale seriei. Acum, in acest concept de tractor, Kubota integreaza numeroase tehnologii avansate, cum ar fi AI (inteligența artificială) și tehnologia de electrificare, anticipand introducerea pe scară largă a agriculturii inteligente, așteptată de fermierii din intrega lume.• Kubota va continua să dezvolte tehnologii pentru economisirea forței de muncă și extinderea practicilor agriculturii de precizie, pentru a rezolva provocările intampinate de agricultura japoneză, care includ îmbătrânirea fermierilor și deficitul de forță de muncă. Kubota își propune să contribuie la realizarea conceptului de societate bogată prin producția de alimente, furnizand cu eficientă produsele agricole cu valoare adăugată ridicată pe care le asteapta piata, crescand rentabilitatea și reducand impactul asupra mediului.
Caracteristici cheie ale conceptului „X tractor - cross tractor„

  • Proiectare futuristă
  • Tehnologia autonomă și de electrificare au generat un design avansat, un nou concept de constructie
  • Respectand identitatea tractoarelor Kubota, formele acestui tractor sunt blande, amintind de conceptele de armonie cu natura si protectie a mediului, aflate in inima identitatii Kubota.
  • Funcționare completă fără operator uman, gestionata de AI

Pe baza diferitelor date, cum ar fi informatii meteorologice și ratele de creștere, AI alege operațiunea adecvată si actioneaza la momentul oportun. Scopul nostru este să desavarsim operarea complet autonomă.
Datele de mediu obținute de tractoarele în funcțiune pot fi partajate automat cu alte mașini din zona, pentru o funcționare eficientă gestionată central.
O electrificare completă permite exploatarea in ferme ecologice
Tractorul utilizeaza 100% putere electrica prin combinație de baterii litiu-ion și baterii solare.
Electrificarea completă contribuie la reducerea la zero a emisiilor și reduce impactului asupra mediului
O singura mașină pentru diverse activitati

Tractorul 4x4 cu senile asigură o conducere autonomă stabilă chiar și in campurile de orez și terenuri accidentate. Tractorul își schimbă garda la sol pentru a-si menține înălțimea la un nivel optim, operand astfel cu succes diverse actiuni. Pentru activitatile care necesită o tracțiune ridicată, zona de contact cu solul trebuie mărită prin scăderea înălțimii tractorului, pentru a scădea centrul de greutate. Pe de altă parte, atunci când trebuie actionat deasupra culturilor, garda la sol este reglata prin creșterea înălțimii tractorului. Fiecare senila are un motor integrat, care face posibilă schimbarea independenta a vitezei de rotație a celor patru șenile (față, spate, dreapta și stânga) pentru a obține o rază de viraj mică pentru funcționarea autonomă pe diferite tipuri de teren.