Tractor Kubota M5

Tractor Kubota M5Poza 1 din 6 Noua gama de tractoare Kubota, de 95 CP si 113 CP
În proiectarea acestei game inovatoare, Kubota s-a concentrat pe aspectele fundamentale ale tractorului, care permit îndeplinirea cu succes a sarcinilor din câmp, de zi cu zi. Printre acestea - confortul la condus, uşurinţa în operare, versatilitatea şi manevrabilitatea. Astfel, noua serie M5001 aduce îmbunătăţiri semnificative în toate aceste puncte de interes, pentru a satisface cele mai exigente cerinţe ale clienţilor săi şi pentru a creşte, în acelaşi timp, eficienţa în exploatare.

Seria M5001 impresionează cu noile sale funcţii şi eficienţa crescută aduse de tehnologia diesel de vârf deţinută de Kubota. Compania japoneză este primul producător care a reuşit să încorporeze un CRS (Common Rail System) echipat cu catalizator pe baza de uree (SCR), un sistem care să recircule gazele de eşapament cu răcire pe bază de apă (EGR), un filtru de particule diesel (DPF) şi un oxidator catalitic diesel (DOC). Armonizarea acestor tehnologii optimizează performanţa individuală a fiecăreia în parte şi reduce consumul de putere. În plus, motorul cu 16 valve îndeplineşte cu stricteţe toate cerinţele de control al emisiilor impuse la nivel European prin Faza 4.

Noua gamă va înlocui modelele anterioare Kubota M8560 şi Kubota M9960.

Simplitate, manevrabilitate si confort

O caracteristică fundamentală a Seriei M5001 este uşurinţa în exploatare, ce permite utilizatorului să execute cu succes orice tip de lucrare.

Graţie dotării cu sistemul Isobus şi gamei de soluţii în agricultura de precizie pe care acesta le aduce, semanatul, erbicidarea și fertilizarea vor fi efectuate eficient, precis şi cu costuri reduse.

Tractoarele din această serie sunt proiectate special pentru lucrări ce necesită manevrabilitate excelentă și folosirea prizei de putere. Folosirea memoriei pentru turaţia motorului, combinată cu managementul electronic al vitezei permit menţinerea unei viteze de lucru constante.

În plus, transmisia 40-ECO (40 km/h Eco) cu 6 trepte sincronizate şi tehnologia dual speed High-Lo permit operatorului schimbarea uşoară a treptei de viteză, direct şi rapid. Inversorul electro-hidraulic, care elimină folosirea ambreiajului, asigură o schimbare rapidă a directiei faţă/spate.