Prototipuri tractoare si excavatoare electrice

tractoare excavatoare electrice KubotaPoza 1 din 1 În prezent, una dintre categoriile principale de produse ale Kubota o reprezinta tractoarele agricole alimentate cu motoare diesel. Ca răspuns la trendul global de adoptare a vehiculelor electrice (EV), Kubota s-a angajat în cercetarea și dezvoltarea echipamentelor electrice, cum ar fi motoare, invertoare și pachete de baterii, pentru a se pregăti pentru oportunitățile viitoare. In cadrul seriei de evenimente ce au marcat aniversarea a 130 de ani de la infiintare, Kubota a prezentat si prototipurile pentru tractoarele electrice si utilajele compacte electrice pentru constructii.

Premise
Autoritățile orașului Paris și-au anunțat planul de a elimina utilizarea automobilelor propulsate de motoare diesel până în 2024. Având în vedere mișcarea accelerată spre interzicerea folosirii motoarelor diesel în Europa și în alte părți ale lumii, Kubota a decis să realizeze prototipurile pentru gama de tractoare compacte electrice, pentru a identifica nevoile utilizatorilor locali.
În același timp, Kubota a realizat prototipul de mașini de construcții care impart aceleasi componente electrice-cheie cu tractoarele, în pregătirea dezvoltării utilajelor de construcții fără motorină și cu nivel minim dezgomot.
2. Despre prototipuri
Tractor
Model: Tractor propulsat electric (baterie)
Putere maxima: Echivalenta cu a tractoarelor compacte echipate cu motor diesel
Baterii: Litiu-ion
Dimensiuni: 2770x1249x2353 mm
Aplicatii: Lucrari municipale, transport, fertilizare etc.

Utilaje compacte pentru constructii
Model: Mini excavator propulsat electric (baterie)
Putere maxima: Echivalenta cu a mini excavatoarelor echipate cu motor diesel
Baterii: Litiu-ion
Dimensiuni: 4550x1400x2420 mm
Aplicatii: Lucrari de constructii ce solicita controlul emisiilor si niveluri de zgomot extrem de scazute, lucrari generale de constructii

Planuri de viitor

• Kubota va începe testele de monitorizare a tractorului în Franța, în acest an.
• Kubota intenționează să lanseze pe piata tractoarele electrice și utilajele de construcții compacte electrice cat mai curând, după efectuarea seriei necesare de experimente și evaluarea acestora.