Kubota-Dunkerque

115.000 mp, 140 de noi locuri de munca si o investitie de peste 40 milioane de Euro - Kubota a inceput productia tractoarelor de 130-170 CP in noua sa fabrica situata aproape de orasul-port Dunkerque, pe coasta de nord a Frantei.

Nu se intampla des ca o noua fabrica de tractoare sa fie deschisa oficial in Europa de Vest. Dar asta e exact ceea ce sa intamplat in nordul Frantei in toamna aceasta, cand producatorul japonez Kubota a deschis sampania (si Sake-ul) si a invitat jurnalistii si demnitarii la startul oficial al productiei.

In fabrica de la Dunkerque, cu o suprafata de 115,000 mp, vor fi produse 3000 de tractoare pe an, destinate pietelor din Japonia, Australia si Europa.

Despre Kubota Corporation

Fondata in 1890 de catre Gonshiro Kubota, cu cartierul general in Osaka, Japonia, Kubota Corporation a fabricat initial conducte de apa pentru prevenirea raspandirii bolilor infectioase. In conformitate cu valorile sale cheie: inovare, calitate, servicii si protectia mediului, Kubota Corporation a dezvoltat afaceri de succes in trei directii principale:

  • masini industriale si agricole: tractoare, echipamente de amenajare si intretinerea spatiilor verzi, echipamente pentru constructii, motoare diesel industriale
  • sisteme si materiale industriale: tubulatura din otel si valve
  • ingineria mediului - centrale de tratare si reciclare a deseurilor solide si a apelor menajere, solid de mediu a deseurilor si epurare a apelor uzate si reciclare, filtre cu membrana scufundate si statii de tratare a apei.