Kubota - 130 de ani de la infiintare!

Pe 3 aprilie, Kubota - unul dintre liderii mondiali in productia de masini si motoare, aniverseaza mai mult de un secol de excelenta.

(3 Aprilie, 2020)

In aceste momente dificile ne exprimam solidaritatea cu toti clientii, angajatii, furnizorii si partenerii de distributie. Multumim tuturor celor care sunteti in prima linie, ajutandu-i pe ceilalti, cum sunt fermierii care se asigura ca avem alimente si profesionistii din sistemul de sanatate care au grija de toti cei care sufera. Kubota este #DeParteaTa si vom ramane acolo pe termen lung, pentru a va sustine.

Calatoria Kubota a inceput in 1890, prin producerea primelor conducte metalice pentru transportul apei. Fondatorul, Gonshiro Kubota, este cel care a pus piatra de temelie a unei companii care in prezent este unul dintre jucatorii majori in industrie. Pornind de la o turnatorie, Kubota a devenit rapid o companie de referinta in agricultura globala, constructii si industrii inrudite.

Kubota 130th anniversary

De-a lungul timpului, compania si-a extins activitatea concomitent cu noile sale game de produse si servicii. In 1922, a inceput productia de motoare pe cherosen pentru uz agro-industrial si a inregistrat progrese semnificative si in acest domeniu.  Mai tarziu, in anii ‘60, a lansat propria gama de tractoare pentru lucrul in teren uscat, iar apoi a inceput sa lucreze in proiecte de aprovizionare cu apa si sisteme de canalizare. In 1974, Kubota a introdus pe piata propria gama de miniexcavatoare compacte, facand munca de excavare mai usoara pentru toti. In 1998, Kubota si-a extins linia de business in domeniul masinilor agricole, ca parte din strategia sa de internationalizare, infiintand de asemenea operatiuni de productie si vanzari in China.  
Astazi, lumea trebuie sa faca fata unor probleme serioase. Kubota accepta provocarea de a sustine viitorul societatii noastre si reprezinta azi unul dintre producatorii de top de masini, devenind o referinta printre companiile globale. Oferta sa de produse acopera domenii multiple, precum agricultura, constructii, sisteme de alimentare cu apa. Compania japoneza este cel mai mare producator mondial de motoare diesel si pe benzina pentru aplicatii agricole si industriale si generatoare. In plus, solutii tehnologice aduse de Kubota in domeniul agricol, cum ar fi Tractorul Autonom si sistemul Bi-speed Kubota au simplificat si imbunatatit in mod semnificativ munca operatorilor oriunde pe glob.
Mai mult, Kubota este extrem de angajata in protectia mediului si dezvoltarea de solutii care sa rezolve probleme legate de aprovizionarea cu apa si accesul la hrana. Motoarele sale, masinile de tuns iarba si echipamentele compacte pentru constructii contribuie la lucrarile de intretinere urbane. In plus, Kubota isi foloseste tehnologiile, expertiza si experienta dobandita pentru a dezvolta si comercializa produse fabricate in industria de infrastructura a apei de renume mondial din Japonia, cu scopul de a proteja resursele limitate ale Pamantului si de a furniza apa curata si sigura peste tot in lume.
Domnul Yuichi Kitao, presedinte si director reprezentant al Kubota Corporation a subliniat recent valorile de baza ale companiei ca un omagiu adus fondatorului acesteia: «Cu ocazia implinirii a 130 de ani, ar fi bine sa nu uitam principiile noastre fondatoare si ca „nu exista crestere fara inovatie”».
Mentiuni speciale au fost facute astazi referitor la cele doua valori principale ale filozofiei Kubota: „One Kubota” si „On Your Side”. Potrivit domnului Kitao: „One Kubota”, este convingerea fundamentala a organizatiei ca fiecare membru al companiei este esential pentru grupul nostru, iar pentru a fi „On Your Side”, fiecare angajat trebuie sa reconsidere ceea ce facem in fiecare zi, sa se asigure ca raspundem nevoilor pietei in toate produsele si serviciile noastre si le privim prin ochii sau din perspectiva clientului. "
Drept urmare, avand in vedere istoria si evolutia indelungata Kubota, este important sa ne amintim originile noastre, unde a fost compania la inceput si incotro se indreapta. Kubota va continua sa functioneze, asa cum s-a intamplat timp de 130 de ani, pentru a furniza produsele si serviciile de cea mai buna calitate si cele mai potrivite, garantand in acelasi timp protectia mediului, pentru a lasa o lume mai buna pentru generatia de maine. Prin intermediul inovatiei, cercetarii si, cel mai important, comunicand eficient cu clientii sai, compania va ramane fidela motto-ului sau „Pentru Pamant, Pentru Viata”.

Despre Kubota Corporation
Inca din 1890, Kubota Corporation este un producator de top In domeniile agricol, al gazonului, echipamentelor pentru constructii si motoarelor industriale. Cu sediul central In Osaka, Japonia, si birouri In peste 110 tari din America de Nord, Europa si Asia, Kubota a obtinut In 2019 venituri de 17,6 miliarde de dolari. Desi echipamentele agricole reprezinta linia principala de produse Kubota, compania detine de asemenea un portofoliu diversificat de produse dedicate altor industrii, inclusiv sisteme de filtrare a apei la nivel de oras, irigatii, conducte, acoperisuri, constructii civile si valve subterane mari.

Misiunea noastra
Misiunea noastra, „For Earth, For Life“, vorbeste despre angajamentul nostru fata de conservarea mediului natural al pamantului, ajutand In acelasi timp la productia de alimente si alimentarea cu apa, vitale nevoilor unei  populatii mondiale In continua crestere. Aceasta misiune se realizeaza de fiecare data cand un tractor Kubota lucreaza terenul pentru a produce alimentele care sustin viata, sau cand echipamentele noastre de constructie excaveaza pentru a crea retele de transport al apei sau pentru a oferi adapost. Pentru mai multe informatii despre Kubota, vizitati www.kubota-global.net sau www.kubota-eu.com.